Email ClientRelations@Restorehair.com Call 866.488.9356
Chat

Top 10 Questions About Hair Loss

1. Is hair transplant permanent?

Answer: The hair transplanted will remain and grow for the rest of one’s life. You can cut it, style it, shave it, and swim in it. After all, it’s your own hair.

2. Will hair restoration work for me?

Answer: The vast majority of people are good candidates for hair restoration. Limiting factors typically include donor hair availability. After a brief consultation we will be able to confirm.

3. Is the procedure painful?

Answer: Most patients report very little or no pain whatsoever. The procedure is minimally invasive, and a local anesthetic is used.

4. Will I be awake during the procedure?

Answer: Yes. You will spend the afternoon watching movies or using your Ipad while we move healthy follicles from the back and sides of your head (donor region) to the areas of need.

5. How long does the procedure take?

Answer: The procedure starts early morning and lasts through the afternoon. We build in time for meals, snacks, and breaks.

6. What is the recovery time?

Answer: There’s really no “down time” associated with the procedure. Although you can go back to work right away, many patients opt to take a day or two off before returning to work. The donor and recipient area is generally back to normal within 5-7 days.

7. When does my hair start growing in?

Answer: Most patients will see hair growth begin in months 3-4. By month 6 most patients see about half of their total growth, with the balance filling in within the 1 year mark.

8. How much does it cost?

Answer: The cost of your procedure will depend on the amount of hair loss and your restoration goals. This will all be assessed during your consultation.